Home | English | Contact
   
Verblijf Excursies PanOccitania Onze Gite
 
     
Onze Tours
Barinca Travel & Tourism is aangesloten bij de ambassadeur professionel du tourisme. Wilt u meer weten over de streek en zijn bezienswaardigheden? Laat ons u dan meenemen op een ontdekkingsreis door de Languedoc-Roussillon/Midi-Pyrénées en beleef de cultuur, de bezienswaardigheden en de minder bekende locaties en legenden. Hieronder vindt u enkele dagtochten die wij hebben samengesteld. U kunt ook uw eigen programma bespreken. Zoals een dagtocht rondom het mysterie van Rennes-le-Chateau, omdat de exacte gegevens en precieze plaatsen die met dit verhaal te maken hebben, niet altijd zo gemakkelijk uit boeken te halen zijn. Dat geldt ook voor veel andere tochten, die met een gids zeker meer zullen leven.

 

U kunt al deelnemen vanaf 1 persoon. Wij doen zowel individuele tours als tours met kleine of grotere groepen. Maar wanneer u zelf over vervoer beschikt, kunt u vanaf 100,- euro per dag een Nederlandstalige gids inhuren, die de bijzondere geschiedenis en cultuur van Occitanië tijdens een dagtocht tot leven wekt. Beschikt u niet over eigen vervoer, dan kunnen wij tegen vergoeding een auto met chauffeur aanbieden, of, bij grotere groepen, een (mini)bus.

Wanneer u een excursie met gids wilt boeken, stuur ons dan een met uw wensen. Wanneer u gebruik maakt van onze tours, kunt u het beste in of nabij Quillan verblijven. Dit pittoreske kleine stadje ligt centraal in Pays Cathare, en is dus perfect voor mooie excursies.
 
 

Puilaurens & Galamus
Vanmorgen rijden we naar de indrukwekkende ruine van het kasteel van Puilaurens, dat schitterend is gelegen op de berg Ardu.

Vanmiddag bezoeken we het prachtige heremietenklooster van Galamus, dat tegen de rotswand lijkt aan te kleven. De schitterende rotskerk met zijn Sator Rotas vierkant is zeer bijzonder, en een wandeling door de kloof een unieke belevenis!


De Pyreneeën
Vandaag rijden we via Lavelanet naar Tarascon-sur-Ariège. Hier bezoeken we de grot van Lombrives, de grootste grot van Europa, of het Prehistorische Park Pyrénée (naar keuze).

In de middag volgt een schitterende tocht door de Pyreneeën, en we nemen een kijkje in het leuke bergstadje Ax-les-Termes. Op de terugweg is er een stop bij het uitzichtpunt boven Quillan.


Rennes-le-Chateau
Vandaag staat de zogenaamde Tempelvallei op het programma. Bezoek aan Rennes-le-Chateau en een schitterende rit door de vallei, met een wandeling naar de beroemde Duivelsstoel. Het programma van vandaag kan variëren naar gelang uw inte-resse. Er is namelijk op dit klein stukje Corbière zoveel te zien! Weet u helemaal niets van de mysteriën van Rennes-le-Chateau af, dan hebben wij een introductie tour voor u!


Haute Vallée
Deze kennismaking met de Haute Vallée is favoriet bij mensen die hier voor het eerst zijn. We bezoeken vandaag onder meer de kathedraalruïne van Alet-les-Bains, en het leuke marktplein met zijn vakwerkhuizen en het huis van de Kabbalist.

In de middag bezoeken we de Notre Dame de Marceille bij Limoux met zijn bijzondere details. En op de terugweg kunnen we misschien nog even wijn proeven bij Anne de Joyeuse in Couiza.

 
 

Katharenkastelen
Culturele dagtocht waarbij de cultuur van het Occitaanse volk en de Kathaarse geschiedenis op de eerste plaats staan. Het programma kan aan uw wensen worden aangepast.

Mogelijke doelen zijn:
Puivert (te voet en indien geopend) met het lokale museum Quercorb, Montségur, het beroemdste kasteel ter wereld met het kleine maar fijne museum, Queribus, Peyreper-tuse, Puilaurens, Aquilar, Montaillou, Roquefixade, Foix en de grotten van Lombrives.Oertijd & Prehistorie
In de ochtend brengt u een bezoek aan het dinosaurus-museum in Esperaza. Hier maakt u kennis met de vondsten die in de streek zijn gedaan en krijgt u een goede indruk van de indrukwekkende oudheid van dit stukje Frankrijk.

In de middag rijden we een schitterende rit naar Tautavel, waar we een bezoek brengen aan het Tautavel museum. Hier krijgt u informatie over de evolutie van de mens in Zuid-Frankrijk. De Tautavel mens leefde minimaal 450.000 jaar geleden in deze streek.


Collioure & Elne
Vanmorgen staat het pittoreske vissersplaatsje Collioure op het programma, beroemd om de vele kunstschilders die er inspiratie op hebben gedaan.

Ook is dit een van de Tempeliershavens geweest, waar veel schepen uit de "Outre-Mèr" aanmeerden met onbekende ladingen...

In de middag bezoeken we het schitterende klooster van Elne, met zijn bijzondere pilaren. De dag is gevuld met legenden en (bijna) vergeten verhalen.


Groepsreizen
Wij kunnen als lokale agent voor inkomend toerisme voor u touringcars, accommodaties, gidsen en reisleiders, lunches en reisschema's verzorgen. Ook kunnen wij complete busexcursie- of rondreizen organiseren, of delen daarvan, in de Provence, Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées. Wij werken met touroperators, bedrijven, scholen, schrijvers, celebrities, film crews en organisaties om een prachtige, goed verzorgde tour te creëren in dit unieke deel van Zuid-Frankrijk. 
 
 

UW EIGEN PROGRAMMA SAMENSTELLEN?

Natuurlijk kunt u een geheel eigen
programma met ons samenstellen.
Stuur ons gerust een vrijblijvende
met uw wensen.

Benieuwd naar wat anderen van onze tours denken? Klik dan HIER voor de referenties!

 
Auto huren Trein Vliegtuig
 
   
 
Home | Voorwaarden | Contact

© Barinca Travel & Tourism - All rights reserved.